Opțiune redusă


Tradeville » Educaţie » Tradepedia » Optiuni — evaluare pret Optiuni — evaluare pret Stabilirea pretului unei optiuni implica o atenta cantarire a factorilor de piata. InFisher Black si Myron Scholes au fost primii care au oferit un model matematic de incredere câștigă rapid 10 care traderii sa poata evalua primele optiunilor.

recenzii despre robot pentru opțiuni binare

Modelul, cunoscut azi drept modelul Black-Scholes, opțiune redusă bazeaza pe conceptul de hedge neutral al optiunii. Pe lanaga acest model, astazi mai sunt disponibile si alte modele matematice, precum modelul binomial.

Extraopţiuni la Cartela Vodafone

Traderii de pe diverse piete pot utiliza metode diferite pentru stabilirea pretului optiunilor si pentru aceeasi optiune doi traderi pot stabili doua prime diferite. In stabilirea pretului optiunii exista mai multi factori care au o important decisiva.

Prima este afectata de miscarile pretului activului de opțiune redusă.

acasă și șomaj

Pentru optiunile call, pe masura ce pretul activului de referinta creste, creste si prima acestora si pe masura ce pretul activului de referinta scade scade si prima acestuia.

Pentru optiunile put, pe masura ce pretul activului de referinta creste, prima scade, iar pe masura ce pretul activului de referinta scade, prima creste. Scadenta reprezinta un alt factor important ce afecteaza pretul.

Optiuni – evaluare pret

Astfel, in conditiile in care opțiune redusă ceilalti factori sunt egali, cu cat o optiune are o scadenta mai indepartata cu atat sansa ca pretul activului suport sa devina mai avantajos este mai probabila. Altfel spus, cu cat timpul de expirare scadenta este mai mare, cu atat prima va fi mai ridicata. Ratele dobanzii pot si ele avea o oarecare influenta asupra optiunilor.

Best Clothes Hacks \u0026 DIY Fashion Tricks for Girls!

In conditiile in care toti ceilalti factori sunt constant, pe masura ce rata dobanzii creste, primele pentru optiunile put scad si cresc cele pentru optiunile call, si invers in cazul in care rata dobanzii scade.

Corelatia poate fi considerata un cost al oportunitatii.

comerțul de tranzacționare în valută

Pentru a cumpara o optiune cumparatorul trebuie, fie sa imprumute fonduri, fie sa recurga la depozite, acest lucru implicand un cost in materie de dobanda. Cumparatorul ar trebui recompensat deoarece emitentul care primeste prima poate plasa fondurile opțiune redusă sub forma de depozite pentru care sa primeasca o dobanda mai mare decat cea anticipata anterior.

Situatia este inversa in cazul in care ratele dobanzii scad — emitentul opțiune redusă cel care trebuie sa fie compensat.

Latența streamurilor live

In general, ratele dobanzii, ca factor de influenta, pot sa capete importanta numai daca opțiune redusă contractului de optiune sunt foarte mari.

Volatilitatea este unul dintre cei mai importanti factori care trebuie luat in considerare intr-un model de evaluare a optiunilor. Aceasta reprezinta o masura a miscarii preturilor pietei pentru activul de referinta. In evaluarea pretului unei optiuni opțiune redusă avuta in vedere atat volatilitatea istorica, precum si volatilitatea estimata in viitor.

acasă muncă omnia sport

In mod normal volatilitatile sunt exprimate sub forma de procente si reprezinta abaterea normala standard pentru activul de referinta. Volatilitatea estimata tinde sa creasca usor pe masura ce valoarea de exercitare este mai departata de valoarea ATM. Astfel, cu cat este mai mare volatilitatea unei optiuni, cu atat este mai mare sansa ca opțiune redusă activului de referinta sa se miste inspre pretul de exercitare si sa devina ITM.

Cu cat volatilitatea unei optiuni este mai scazuta, cu atat este mai mica sansa ca exercitarea optiunii pentru activul de referinta sa fie profitabila. Conturi Demo Gratuite.