Partener comercial


Pe primele nouă luni ale anuluischimburile dintre UE partener comercial China au atins ,5 miliarde euro, față de ,5 miliarde euro între blocul comunitar și SUA, potrivit datelor publicate de Eurostat.

partener comercial

Anul trecut, schimburile comerciale au fost de ,4 miliarde euro și, respectiv, miliarde euro, în aceeași perioadă a lui În total, deficitul balanței comerciale dintre UE și China s-a adâncit la ,9 miliarde euro în primele nouă luni dinfață de ,9 miliarde în aceeași perioadă a anului Dacă UE rămâne primul partener al Chinei din - când a depășit Japonia - este "prima oară" când China detronează SUA în ceea ce privește comerțul cu Europa, a subliniat institutul partener comercial de statistică Insee.

După șocul epidemiei de Covid și o criză economică foarte puternică în primul trimestru, China și-a revenit rapid iar consumul a depășit chiar în octombrie nivelul din urmă cu un an.

partener comercial

Exporturile Chinei spre Europa au progresat și ele în timpul verii și la începutul toamnei, din cauza unei cereri puternice pentru echipamente medicale și produse electronice. Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

partener comercial