Platformă opțională


Posted by: Oana Racheleanu in Ora de ecologie 15 December Views În anultrei asociații de mediu din România băteau palma pentru un plan prin care își propuneau să transforme elevii din indiferenți față de problemele mediului în cetățeni activi și informați, care să se implice direct în găsirea celor mai sustenabile soluții la probleme locale și globale de mediu.

platformă opțională

Astfel, Asociația Greenitiative, în parteneriat cu WWF-România și ViitorPlus — Asociația pentru dezvoltare durabilă au creat Platforma Școli Verzicu scopul platformă opțională a aduce în școli, prin activitățile nonformale,  educația ecologică, contactul direct cu natura și învățarea experiențială.

Platforma a luat forma platformă opțională opțional de educaţie de mediu pe care profesorii de gimnaziu îl pot introduce în curriculum la decizia școlii. Opționalul a fost inițial predat în 75 de clase de gimnaziu în șase județe pilot în anul școlariar în anul care a urmat s-au adăugat încă 50 de clase din 16 platformă opțională.

platformă opțională

De la demararea proiectului, au primit formare directă de profesori, iar încă de profesori au primit instruire prin coordonatorii locali. Elevii învață, printre altele, despre diversitatea ecosistemelor, a speciilor și a geneticii, despre Delta Dunării, pădurile virgine din Carpații Meridionali, pădurile virgine din Maramureș, dar și despre Parcul Natural Văcărești.

platformă opțională

Citește aici despre alte 9 proiecte care mișcă rotițe în sistemul public de învățământ și care duc mesajul de responsabilitate față de mediu la copii. Comentarii comentarii.

platformă opțională