Blog

Cafeua Verde

green-coffee-flp-coffee-roastery-prajitorie-de-cafea2

Cafeaua Verde este materia prima pe care noi o prelucram prin procesul de prajire.

Beneficiile cafelei verzi

  • Studiile realizate in ultimii ani au dovedit ca boabele verzi de cafea ajuta in lupta cu kilogramele in plus
  • Consumul de boabe de cafea neprajite scade tensiunea arteriala
  • Impiedica acumularea depozitelor de grasime
  • Cofeina din boabele verzi de cafea are efecte pozitive asupra dispozitiei tale
  • Cofeina din boabele verzi imbunatateste concentrarea si memoria
  • Suprima apetitul, reducand poftele
  • Scade nivelul de colesterol din sange
  • Reduce efectul radicalilor liberi asupra frumusetii pielii
  • Hidrateaza pielea datorita acizilor grasi precum acidul arahidonic ori acidul linoleic
  • Intareste sistemul imunitar
  • Combate calvitia

Informatii pe scurt

  • Ce sunt de fapt boabele de cafea verde? Sunt seminţele din fructul arborelui de cafea. Fiecare fruct de cafea conţine în marea majoritate a cazurilor câte 2 seminţe.
  • Arborele de cafea a fost descoperit în Etiopia şi primele boabe de cafea verde au ajuns în Europa în secolul XVII în Veneţia şi Viena.
  • Sunt 2 specii mari de cafea: Arabica si Robusta. Arabica reprezintă aproximativ 65% din producţia la nivel mondial, Robusta 35%. Cafeaua Arabica este mai aromată, mai fină, în timp ce gustul de Robusta este mai brut.
  •  Cofeina. Arabica are un conţinut de 0.8-1.4% cofeină în timp ce Robusta are 1.7-4.0%.
  •  Primii 5 producători de cafea verde la nivel mondial sunt Brazilia, Vietnam, Columbia, Indonezia şi Etiopia.

Cum poti consuma cafeaua verde

Cafeaua verde poate fi consumata ca atare, prin ingerarea boabelor de cafea neprajite, sub forma de cafea ori ca si supliment alimentar.

Daca alegi sa consumi cafeaua verde dimineata, in locul cestii de cafea negre, trebuie sa inveti cum sa o prepari. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara doua cesti de cafea neprajita:

  • 20 g de boabe de cafea verde
  • 2 cesti de apa fierbinte
  • zahar sau miere pentru a o indulci (optional)

Foloseste blenderul sau o rasnita pentru a transforma boabele de cafea verde in pulbere. Imparte pudra obtinuta in doua si pune-o in doua cesti. Acopera pudra cu apa fierbinte. Lasa cafeaua sa se infuzeze pret de 10 minute, apoi strecoar-o si, daca e necesar, indulceste-o.

In cazul in care vrei sa prepari cafea verde folosind direct boabele, o poti face astfel: pune cele 20 g de boabe de cafea verde in 300 ml de apa si lasa-le la inmuiat peste noapte. Dimineata, fierbe amestecul la foc mic pret de 15 minute. Lasa amestecul sa se raceasca in totalitate inainte de a servi cafeaua, apoi strecoara-l bine si bucura-te de o cafea inedita.

Efecte adverse

Consumul de boabe de cafea verde contin cofeina, iar efectele adverse ce pot aparea sunt urmatoarele:

  • dureri de cap
  • anxietate
  • probleme gastrointestinale

Contraindicatii

Exista situatii in care cafeaua verde poate deveni periculoasa. Cofeina nu este recomandata la persoanele care sufera de:

  • Anxietate
  • Glaucom
  • Diabet
  • Hipertensiune
  • Sindrom de colon iritabil
  • Osteoporoza

Suplimentele alimentare pe baza de boabe de cafea verde trebuie luate la recomandarea medicului tau intrucat efectele adverse pot fi periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *