Blog

Povestea FLPCoffeeRoastery

cafe-proaspat-prajita

Cum a luat nastere Prajitoria de Cafea – FLP Coffee Roastery

Ce-i drept cochetam de mult cu ideea de a deschide o prajitorie de cafea, inca din copilarie, prin anii 90, cand treceam pe langa o prajitorie mica de cartier ce prajea doar 3 tipuri de cafea, aroma sa imbietoare parca te facea sa intrii sa cumperi chiar si 50-100g doar de dragul aromei… Acest lucru nu a disparut in timp, majoritatea din familie consuma cafea, ceea ce a devenit un obicei si la mine chiar daca nu eram inca adult.

Devenind un consumator zilnic de cafea si odata cu piata libera, globalizarea si intrarea marilor jucatori pe piata din domeniul cafelei, precum Lavazza, Illy, Thcibo si altii care prajesc in cantitati industriale cafea, o ambaleaza o pregatesc de export si apoi urmeaza un intreg proces pana ajunge la mine in ibric sau espresso, poate dura chiar si unul sau chiar doi ani, prin urmare micii producatori (prelucratori ai ceaiului si cafelei) din acea perioada nu s-au putut acomoda pietei si au fost nevoiti sa inchida.

Abia in urma cu vreo 5 ani in coace au inceput sa mai rasara cate o prajitorie de cartier ce prajeste cate 500g – 1 Kg de cafea proaspata si pot spune ca si noi consumatorii am inceput sa ne selectam cu ceva mai bun, cafea de origine, de specialitate si proaspat prajita.

Prin urmare si datorita faptului ca am tot calatorit prin europa si am vazut multe astfel de canefele, coffe to 2 go sau chiar si cofetarii ce aveau o masina de prajit cafea de mici dimensiuni, m-a decis sa-mi doresc sa fac si eu o astfel de afacere intr-un domeniu complex, frumos si interesant.

Recunosc, am studiat piata, aproximativ 2 ani pana sa iau decizia de anul acesta, am incercat si de doua ori cu Start-up Nation, prima data am ratat deoarece consultantul nu a fost prea bine pregatit si din cauza unui Espressor, pe care Agentia din Ploiesti au decis ca nu are ce cauta, l-au scos si punctajul a scazut cu 5 puncte si practic tot proiectul a picat, iar a-2-a oara, nu m-am gandit ca toti antreprenorii vor depune proiecte cu 100 puncte(maxim) si ca vor ajunge la un numar de 33.000 de proiecte depuse. Aici am picat datorita numarului de angajati, am adaugat 3 in proiect, real, nu fictic, fara sa transfer angajatii de pe o firma pe alta cum fac majoritatea… si evident am ajuns departe RUE 24.040 parca…

In final, am strans cureaua, am pus deoparte economiile si am decis sa facem pasul, am achizitionat o masina de prajit cafea profesionala facuta in Italia, productie 2019, am achizitionat o rasnita profesionala, mobilier, am dodat un spatiu pe care l-am amenajat corespunzator, am creat magazinul online de cafea si acum trecem la treaba, deja prajim cafea proaspata zilnica si ne focusam pe crestere.

Pot spune ca am capatat experienta in domeniu si datorita oamenilor cu care am tot discutat din domeniu, pe parcursul a celor 3 ani aproape, dar si documentarilor periodice.

Prin urmare acum avem o gama varianta de 24 de sortimente de cafea de origine, o cafea decofeinizata(fara cofeina) 100% arabica(blend de mai multe arabice) ce a ajuns fara cofeina prin spalare, dar si un blend creat pentru domeniul HoReCa si Vending, aici vorbim de un mix intre cafea robusta si arabica pentru a conferi tarie, gust, aroma si crema.

Blend-ul pentru domeniul HoReCa si Vending pleaca de la 55 Lei/Kg si poate ajunge si la 40 lei in functie de cantitate. Cafeaua de Specialitate comercializata de noi este ambalata in pungi de 250g, 500g si 1 Kg si incepe de la preturi de 25Lei/250g .

Datorita colaborarii cu mai multi furnizori si cerintei in piata, am conceput si 3 Abonamente de Cafea pe 3 Luni, 6 Luni si 1 An, dar si Pachete pentru HoReCa , Magazine sau Spatii de Birouri, prin care putem vinde sau da in comodat, aparate de cafea tip vending sau espressoare + rasnite.

Gasim solutii pentru aproape orice varianta, daca ai o idee ce merita impartasita sau nu ai gasit inca solutia, nu ezita sa ne contactezi si poate o vei rezolva cu noi.Cu drag echipa FLPCoffeeRoastery.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}