Blog

Cafeaua ajuta la Arderea Grasimilor si a Zaharurilor – studiu

cafeaua-ajuta-la-arderea-grasimilor-si-a-zaharurilor-cafea-proaspat-prajita-flp-coffee-roastery

Cercetatorii de la Universitatea Nottingham, in urma unui studiu recent au ajuns la concluzia ca pe langa nenumaratele beneficii deja demonstrate ale cafelei, oamenii au mai descoperit unul. O Cafea buna ne ajuta sa slabim.

„Grasimile brune functioneaza intr-un mod diferit fata de alte grasimi din organism, producand caldura prin arderea zaharului si a grasimilor, adesea ca raspuns la frig”, a explicat profesorul Michael Symonds, de la universitatea mentionata.

E primul studiu care ajunge la aceasta concluzie, ca o cafea ne ajuta sa slabim, iar descoperirea e extrem de importanta, in contextul inmultirii cazurilor de obezitate.

Concret, dupa cum au explicat cercetatorii, cafeaua actioneaza direct asupra grasimii brune pe care s-a demonstrat ca si adultii, nu numai copiii o au. Acest tip de grasime arde calorii, in general pentru a genera caldura de care organismul are nevoie.

Se stia si pana acum ca grasimea bruna are astfel de efecte in organism, dar nu se gasise nicio cale de a stimula activititatea acestui tip de tesut adipos. Iar stimularea activitatii grasimii brune are efecte pe toate planurile, inclusiv la nivelul glicemiei sau al lipidelor din sange, a mai explicat Symonds.

Un astfel de „tratament” cu cafea ar putea duce si la prevenirea diabetului.

Initial, „tratamentul” pe baza de cafeina a fost aplicat cu succes cobailor, abia ulterior fiind incercat si pe subiecti umani, cu rezultatele mai mult decat imbucuratoare.

Cafea Din Africa | Cafea Din America | Cafea din Asia In Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}