Blog

Portia zilnica de Energie intr-o Ceasca de Cafea

portia-zilnica-de-energie-ceasca-de-cafea-proaspat-prajita

Fructul de Cafea sunt niste fructe rosii ce le asemanam cu niste cirese. In aceste „cirese” de cafea gasim de regula doua boabe (seminte).

Cu toate ca este cel mai tranzactionat fruct din lume, oamenii nu-i acorda destula atentie si o trateaza cu brutalitate. Fermierii o vad ca pe o munca zilnica pentru existenta, nu ca pe un rod foarte valoros.

Nu exista un produs natural care sa aiba mai multe arome decat fructul de cafea si atunci e bine, in tot lantul asta de la fermeier la consumator, sa o degradezi cat mai putin. De-aia o cafea poate sa aiba note de ciocolata, mandarine, piersici, nuci, citrice sau florata. In functie de ce alti pomi sau plante cresc prin plantatia de cafea, aceasta poate prelua din sol aromele plantelor ce o invecineaza.

Cafeaua are o poveste, de la cel care o cultiva, la cel care o prajeste, si aici ne referim la cafea proaspat prajita in prajitorii artizanale, mai nou cunoscute ca si prajitorii de cafea de cartier, nu luam in calcul cafeaua din comert prajita in cantitati industriale, maxim 4 secunde la temperaturi de pana la 800 de grade, fortat, apoi udata pentru a-si recapata greutatea pierduta, (aici putem regasi foarte multe branduri precum LAVAZZA ILLY sau TCHIBO , pana la cel care o prepara si intr-un final, la cel care o consuma. Stii ca vei bea o ceasca de cafea proasta atunci cand boabele de cafea sunt negre, uleioase(dupa caz). 

Cafea Din Africa | Cafea Din America | Cafea din Asia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *