Blog

Ce se poate intampla daca bei Cafea in mod Exagerat

3 cafele pe zi flp coffee roastery cafea proaspat prajita

Consumul de peste trei ceşti de cafea proaspat prajita pe zi pesemne poate micsora riscul dezvoltării diabetului de tip 2 şi a hipertensiunii arteriale.

Cafeaua pesemne poate  micsora şansele de  a avansa boala lui Addison (diabet) de tip 2, tensiune ridicata arterială sau alte tipuri de boli  ale  inimii, conform unui document publicat anul trecut al unor cercetători de la Universităţile din Navarra (Spania) şi Catania (Italia). Aceştia au dovedit ca exista o legătură între sindromul metabolic şi consumul de cafea.

In raportul curen s-au analizat date de la 22.000 de oameni din opt ţări, diagnosticaţi cu MetS, arată că un bautor de cafe ce bea zilnic de la trei  până la patru ceşti de espresso sau cafea pe zi are cu 25%  sanse mai mari de a nu dezvolta diabet de tip 2, comparativ cu un consum de două ceşti de cafea sau niciuna în decursul a 24 de ore. 

Oamenii de ştiinţă au determinat că două până la cinci cesti de cafea sau espresso consumate în exces(şase – opt ceşti de cafeluta pe zi)  consumate in fiecare zi au fost relaţionate cu un pericol de doar 5-10% mai mic de apariţie a acestui sindrom, asadar mai multe ceşti nu înseamnă şi o readucere mai deosebita a riscurilor.

Sindromul metabolic (MetS) sau sindromul rezistenţei la insulină este o combinaţie de boala lui Addison (diabet), tensiune foarte ridicata arterială şi obezitatea ce creşte riscurile de probleme cardiovasculare, infarct şi posibile accidente vasculare cerebrale (AVC). Pe glob, aproximativ 25% din populaţia lumii suferă de sindrom metabolic.

Totodată, cercetătorii afirmă că inclusiv cafeaua decofenizată ar detine beneficii pentru sănătate.

Polifenolii din cafea boabe sau macinata şi rolul în prevenirea sindromului metabolic

Conform lui Giuseppe Grosso, prof secundator în cadrul Universităţii din Catania, polifenolii şi atioxidanţii din cafea boabe sau macinata ar merge fi implicaţi în prevenirea sindromului metabolic, „în mod deosebit  acizi fenolici şi flavonizii”. Asta a verificat o invatatura veche ce evoca faptul că daca bem cafea moderat probabil se micsoreaza posibilitatea de aparitie a unor bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul de tip 2, conform Eurekalert.

Estefania Toledo, din cadrul Universităţii din Navarra şi Centrul de Studiu Biomedicală în Fiziopatologia Obezităţii şi Nutriţiei (CIBERobn), a afirmat că analizele arată ca exista o „cardasie între consumul de cafea boabe sau macinata şi diminuarea riscului de boala lui Addison (diabet) de tipul 2”, în vreme ce „consumul de cofeină pe durata indelungata este aliat cu reducerea riscului de tensiune foarte mare”.

Actuala stire a sugerat că daca se consuma cafea între trei şi cinci ceşti pe zi este relaţionat cu un pericol cu 15% mai mic de a dezvolta aceste boli cardiovasculare.

Cercetătorii au afirmat că în actuala relatare au analizat date de la 22.000 de bărbaţi şi femei, precizând că sunt necesare noi cercetări pentru a sonda legătura dintre cafea proaspat prajita şi sindromul metabolic. 

O cercetare precedenta unde au participt femei din Marea Britanie a sugerat că flavonizii şi acizii hidroxicinamici sunt cei mai importanţi polifenoli din cafea boabe sau macinata şi ceai.

Raportul a fost prezentat anul anterior în brumar la a 13-a ediţie a Conferinţei Europene de Nutriţie, ce a fost la Dublin (Irlanda).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}