Descriere
REGIUNE: Dijmmah| VARIETATE: Kaffa | ALTITUDINE: 1400m – 1800m | AROMA: Caramel, vin dulce si fructe| PROCESARE: Naturala, uscare la soare | ACIDITATE: Scazuta
Cafea Proaspat Prajita Etiopia Djimmah Mocha (Moka) este cafeaua clasica turceasca la ibric, dar si cunoscuta cafea, preparata cu atata pricepere pe insula ADA-KALEH de renumitul cafegiu turc ALI! Prajita mediu spre dark, cu aroma distincta ce aduce putin cu caramel, vin dulce si fructe pline de savoare, reprezinta doar cateva din caracteristicile unei cafele cu personalitate. Contine cofeina in proportie de 1,15% . Beneficii: este energizanta, recomandata toata ziua.
Ethiopia Djimmah Moka este o cafea excelenta cu gust complex, elegant si delicios, de aciditate scazuta, cu note de fructe si cacao. Proaspat prajita aceasta cafea poate fi neobisnuit de incantatoare.
Etiopia produce unele dintre cele mai excepționale si mai dramatice soiuri de cafea care exista in lume. Procesele umede si uscate utilizate le confera acestor cafele caracteristicile distinctive. Lunile de varf ale recoltarilor sunt octombrie si decembrie.
Se cultiva doar cafea Arabica, dar varietatea soiurilor individuale – multe inca neidentificate – si volumul mare, de aproximativ 350 000 tone anual, fac prin comparatie, ca productia cumulata din Kenya si Tanzania sa para insignifianta. Regiunile principale in care se cultiva cafea de specialitate sunt Harrar, Limu, Djima, Yirgacheffe si Sidamo. O mare parte din productia tarii este concentrata in jurul regiunii Djima, cu toate ca aceasta este o cafea de calitate comerciala. Etiopia se bazeaza masiv pe cafea ca fiind o sursa importanta de venituri si reprezinta aproape 10% din veniturile aferente exporturilor. Aproximativ 15 milioane de etiopieni sunt angajati in industria de cafea a tarii. Exista putine ferme mari si 90% din cafea este cultivata de mici cultivatori.
Etiopia este una dintre putinele tari cultivatoare care si consuma o mare parte a propriei productii pe plan intern. Alte tari in aceasta situatie sunt Brazilia, Columbia, India si Republica Dominicana. Pana in decembrie 2008, cultivatorii puteau sa-si vanda cafeaua direct pe pietele de export, dar acest lucru a fost reglementat, iar dificultatea de a determina provenienta precisa – un aspect fundamental al cafelei de specialitate – a reprezentat o frustrare imensa pentru cumparatorii de pe piețele de consum.
Cafea de Specialitate Proaspat Prajita in cantitati mici zilnic in functie de comenzi. FLP Coffee Roastery comercializeaza cafea de specialitate proaspat prajita. De regula cafeaua ajunge la client in tara in 48 ore de la prajire, acesta fiind un termen ideal pentru a fi consumata.
Fericire La Pachet SRL va ofera Cafea Proaspat Prajita sub propriul Brand FLP Coffee Roastery
Cumparati Cafea Din Africa | Cafea Din America | Cafea din Asia si primiti Fericire La Pachet
Niculina Gica –
Gust plin de caramel, exact ca in copilarie… foarte draguta.