Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe

5.00 out of 5
(2 recenzii clienți)

Cafea-Proaspat-Prajita-FLP-Coffee-Roastery-Prajitorie-de-Cafea

Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe are o aciditate citrica usor dulce. Cafeaua este recunoscuta pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de padure precum zmeura, mure, coacaze negre, dar si pentru elementele florale de iasomie.

Golește

Descriere

REGIUNE: Ethiopia – Yergacheffe | VARIETATE: Heirloom | ALTITUDINE: 1900 – 2200 m | AROMA: Dulce, cu aroma de fructe, caramel, iasomie si ceai negru | PROCESARE: Naturala, spalare si uscare la soare

Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe are o aciditate citrica usor dulce. Cafeaua este recunoscuta pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de padure precum zmeura, mure, coacaze negre, dar si pentru elementele florale de iasomie.  Cultivata in zona Yergacheffe, la peste 1900m altitudine, de unde isi are si numele, Cafea Ethiopia Yergacheffe, alaturi de Ethiopia Sidamo si Harar sunt cele mai bune cafele ethiopiene. Cafea Proaspat Prajita Medium Dark

Regiunea de proveniență(Yergacheffe) este considerata locul in care s-a descoperit cafeaua! Aromele de citrice si nuca de cocos prajita, completate cu un gust de o acciditate destul de ridicata, se imbina armonios intr-o ceasca de cafea preparata la ibric.

Beneficii: este energizanta, recomandata toata ziua.

Etiopia produce unele dintre cele mai excepționale si mai dramatice soiuri de cafea care exista in lume. Procesele umede si uscate utilizate le confera acestor cafele caracteristicile distinctive. Lunile de varf ale recoltarilor sunt octombrie si decembrie.

Se cultiva doar cafea Arabica, dar varietatea soiurilor individuale – multe inca neidentificate – si volumul mare, de aproximativ 350 000 tone anual, fac prin comparatie, ca productia cumulata din Kenya si Tanzania sa para insignifianta. Regiunile principale in care se cultiva cafea de specialitate sunt Harrar, Limu, Djima, Yirgacheffe si Sidamo. O mare parte din productia tarii este concentrata in jurul regiunii Djima, cu toate ca aceasta este o cafea de calitate comerciala. Etiopia se bazeaza masiv pe cafea ca fiind o sursa importanta de venituri si reprezinta aproape 10% din veniturile aferente exporturilor. Aproximativ 15 milioane de etiopieni sunt angajati in industria de cafea a tarii. Exista putine ferme mari si 90% din cafea este cultivata de mici cultivatori.

Etiopia este una dintre putinele tari cultivatoare care si consuma o mare parte a propriei productii pe plan intern. Alte tari in aceasta situatie sunt Brazilia, Columbia, India si Republica Dominicana. Pana in decembrie 2008, cultivatorii puteau sa-si vanda cafeaua direct pe pietele de export, dar acest lucru a fost reglementat, iar dificultatea de a determina provenienta precisa – un aspect fundamental al cafelei de specialitate – a reprezentat o frustrare imensa pentru cumparatorii de pe piețele de consum.

Cafea de Specialitate Proaspat Prajita in cantitati mici zilnic in functie de comenzi. FLP Coffee Roastery comercializeaza cafea de specialitate proaspat prajita. De regula cafeaua ajunge la client in tara in 48 ore de la prajire, acesta fiind un termen ideal pentru a fi consumata.

Cumparati Cafea Din Africa | Cafea Din America | Cafea din Asia si primiti Fericire La Pachet

Informații suplimentare

GreutateNu se aplică
DimensiuniNu se aplică
Continut Cofeina

Cu Cofeina

Tip

Arabica

Greutate Disponibila

250g, 500g, 1Kg

Grad Macinare

Fara Macinare(Boabe), Pentru Espresso, Pentru Filtru, Pentru Ibric

Cum Se Pastreaza

Temperatura: -18° maxim +25°

Evitați accesul: aerului, luminii si caldfurii

Urmați regulile: pastrati produsul sigilat si patrat Maxim 12 Luni.

Cum Se Prepara

Espresso : Formula este clară și de bază. 7-10 grame de cafea, un jet de apă fierbinte la o temperatură de 88 ° – 93 ° C. (190 ° -200 ° F.), trece pe sub o presiune de 9 atmosfere și 20 kg. forță.

Ibric : Pune apa rece, ex: o ceasca de apa, adauga cafeaua macinata pentru o ceasca, amesteca si pune la foc mediu, de regula 3 minute.

Filtru : Alege filtru-ul de hartie sau permanent, adauga apa 0,5 sau 1 litru, pune-l la incalzit, adauga cafeaua proaspat prajita si alege cantitatea dorita.

2 recenzii pentru Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe

  1. 5 out of 5

    Liviu Trăgea PSD

    AROMATA si gustoasă, păcat ca ii voi duce lipsă in penitenciarul Rahova, însă după depășirea pedepsei voi reveni si voi comanda iar cafea de specialitate proaspăt prăjită

  2. 5 out of 5

    Maria Popescu

    Trecere în revistă a anului Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe
    ★ ★ ★ ★ ★

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…