Descriere
REGIUNE: Yergacheffe | VARIETATE: Heirloom | ALTITUDINE: 1900 – 2200 m | AROMA: Florala, lamaie si ciocolata cu lapte | PROCESARE: Naturala, spalare si uscare la soare | ACIDITATE: Medie dulce
Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe are o aciditate citrica usor dulce. Cafeaua este recunoscuta pentru aciditatea sa dulce, florala si de lamaie combinata parca cu ciocolata cu lapte, o face o cafea ethiopia de remarcat. Cultivata in zona Yergacheffe, la peste 1900m altitudine, de unde isi are si numele, Cafea Ethiopia Yergacheffe, alaturi de Ethiopia Sidamo si Harar sunt cele mai bune cafele ethiopiene. Cafea Proaspat Prajita Medium Dark
Regiunea de proveniență(Yergacheffe) este considerata locul in care s-a descoperit cafeaua! Aromele de citrice si nuca de cocos prajita, completate cu un gust de o acciditate destul de ridicata, se imbina armonios intr-o ceasca de cafea preparata la ibric.
Beneficii: este energizanta, recomandata toata ziua. Contine cofeina in proportie de 1,18%
Etiopia produce unele dintre cele mai excepționale si mai dramatice soiuri de cafea care exista in lume. Procesele umede si uscate utilizate le confera acestor cafele caracteristicile distinctive. Lunile de varf ale recoltarilor sunt octombrie si decembrie.
Se cultiva doar cafea Arabica, dar varietatea soiurilor individuale – multe inca neidentificate – si volumul mare, de aproximativ 350 000 tone anual, fac prin comparatie, ca productia cumulata din Kenya si Tanzania sa para insignifianta. Regiunile principale in care se cultiva cafea de specialitate sunt Harrar, Limu, Djima, Yirgacheffe si Sidamo. O mare parte din productia tarii este concentrata in jurul regiunii Djima, cu toate ca aceasta este o cafea de calitate comerciala. Etiopia se bazeaza masiv pe cafea ca fiind o sursa importanta de venituri si reprezinta aproape 10% din veniturile aferente exporturilor. Aproximativ 15 milioane de etiopieni sunt angajati in industria de cafea a tarii. Exista putine ferme mari si 90% din cafea este cultivata de mici cultivatori.
Etiopia este una dintre putinele tari cultivatoare care si consuma o mare parte a propriei productii pe plan intern. Alte tari in aceasta situatie sunt Brazilia, Columbia, India si Republica Dominicana. Pana in decembrie 2008, cultivatorii puteau sa-si vanda cafeaua direct pe pietele de export, dar acest lucru a fost reglementat, iar dificultatea de a determina provenienta precisa – un aspect fundamental al cafelei de specialitate – a reprezentat o frustrare imensa pentru cumparatorii de pe piețele de consum.
Cafea de Specialitate Proaspat Prajita in cantitati mici zilnic in functie de comenzi. FLP Coffee Roastery comercializeaza cafea de specialitate proaspat prajita. De regula cafeaua ajunge la client in tara in 48 ore de la prajire, acesta fiind un termen ideal pentru a fi consumata.
Fericire La Pachet SRL va ofera Cafea Proaspat Prajita sub propriul Brand FLP Coffee Roastery
Cumparati Cafea Din Africa | Cafea Din America | Cafea din Asia si primiti Fericire La Pachet
Liviu Trăgea PSD –
AROMATA si gustoasă, păcat ca ii voi duce lipsă in penitenciarul Rahova, însă după depășirea pedepsei voi reveni si voi comanda iar cafea de specialitate proaspăt prăjită
Maria Popescu –
Trecere în revistă a anului Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe
★ ★ ★ ★ ★
Dragos Popa –
Aroma de citrice initial parea ciudata, insa dupa ce am baut vreo 3 zile la rand, am incercat la un tonomat o cafea si parea de tot rahatul, asta acum pare senzationala, RECOMAND!
Gică –
Am băut, în ultimii 2 ani, doar cafea Ethiopia Yrga. Din cauza situației cu Covid 19, am fost nevoit să cumpăr de pe internet, și am cumpărat de la acest magazin. Cafeaua de pe acest site este foarte gustoasa. Și, sincer, beau câte 3-4 căni de cafea pe zi, deci vorbesc în cunoștință de cauză.