Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe

5.00 out of 5
(2 recenzii clienți)

Aceasta Cafea de Specialitate este prajita in ziua Comenzii sau in ziua imediat urmatoare!
Astfel vei Beneficia de Maxim de Aroma si Gust! Mai Proaspat nu se poate!

Cafeaua Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe are o aciditate citrica usor dulce. Cafeaua este recunoscuta pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de padure precum zmeura, mure, coacaze negre, dar si pentru elementele florale de iasomie.

Golește
Qty:
Cod Produs: Nu se aplică Categorii: , Etichete: ,

Descriere

Cafeaua Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe are o aciditate citrica usor dulce. Cafeaua este recunoscuta pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de padure precum zmeura, mure, coacaze negre, dar si pentru elementele florale de iasomie.  Cultivata in zona Yergacheffe, la peste 1900m altitudine, de unde isi are si numele, Ethiopia Yergacheffe, alaturi de Ethiopia Sidamo si Harar sunt cele mai bune cafele ethiopiene. Cafea Proaspat Prajita Medium Dark

Regiunea de proveniență(Yergacheffe) este considerata locul in care s-a descoperit cafeaua! Aromele de citrice si nuca de cocos prajita, completate cu un gust de o acciditate destul de ridicata, se imbina armonios intr-o ceasca de cafea preparata la ibric.

Beneficii: este energizanta, recomandata toata ziua.

Etiopia produce unele dintre cele mai excepționale si mai dramatice soiuri de cafea care exista in lume. Procesele umede si uscate utilizate le confera acestor cafele caracteristicile distinctive. Lunile de varf ale recoltarilor sunt octombrie si decembrie.

Se cultiva doar cafea Arabica, dar varietatea soiurilor individuale – multe inca neidentificate – si volumul mare, de aproximativ 350 000 tone anual, fac prin comparatie, ca productia cumulata din Kenya si Tanzania sa para insignifianta. Regiunile principale in care se cultiva cafea de specialitate sunt Harrar, Limu, Djima, Yirgacheffe si Sidamo. O mare parte din productia tarii este concentrata in jurul regiunii Djima, cu toate ca aceasta este o cafea de calitate comerciala. Etiopia se bazeaza masiv pe cafea ca fiind o sursa importanta de venituri si reprezinta aproape 10% din veniturile aferente exporturilor. Aproximativ 15 milioane de etiopieni sunt angajati in industria de cafea a tarii. Exista putine ferme mari si 90% din cafea este cultivata de mici cultivatori.

Etiopia este una dintre putinele tari cultivatoare care si consuma o mare parte a propriei productii pe plan intern. Alte tari in aceasta situatie sunt Brazilia, Columbia, India si Republica Dominicana. Pana in decembrie 2008, cultivatorii puteau sa-si vanda cafeaua direct pe pietele de export, dar acest lucru a fost reglementat, iar dificultatea de a determina provenienta precisa – un aspect fundamental al cafelei de specialitate – a reprezentat o frustrare imensa pentru cumparatorii de pe piețele de consum.

Cafea Proaspat Prajita in cantitati mici zilnic in functie de comenzi. FLP Coffee Roastery comercializeaza cafea proaspat prajita in maxim 14 zile de la prajire, aici intra si cele necesare transportului. De regula cafeaua ajunge la client in tara in 48 ore de la prajire, termen ideal pentru a fi consumata, nerecomandat a se consuma in ziua prajirii deoarece aromele inca sunt in procesare.

Pentru Bragadiru, Ilfov se face Livrare Gratuita pentru comenzi de minim 1kg. Folositi codul BRAGADIRU

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Dimensiuni Nu se aplică
Continut Cofeina

Cu Cofeina

Tip

Arabica

Greutate Disponibila

250g, 500g, 1Kg

Grad Macinare

Fara Macinare(Boabe), Pentru Espresso, Pentru Filtru, Pentru Ibric

Cum Se Pastreaza

Temperatura: -18° maxim +25°

Evitați accesul: aerului, luminii si caldfurii

Urmați regulile: pastrati produsul sigilat si patrat Maxim 12 Luni.

Cum Se Prepara

Espresso : Formula este clară și de bază. 7-10 grame de cafea, un jet de apă fierbinte la o temperatură de 88 ° – 93 ° C. (190 ° -200 ° F.), trece pe sub o presiune de 9 atmosfere și 20 kg. forță.

Ibric : Pune apa rece, ex: o ceasca de apa, adauga cafeaua macinata pentru o ceasca, amesteca si pune la foc mediu, de regula 3 minute.

Filtru : Alege filtru-ul de hartie sau permanent, adauga apa 0,5 sau 1 litru, pune-l la incalzit, adauga cafeaua proaspat prajita si alege cantitatea dorita.

2 recenzii pentru Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe

  1. 5 out of 5

    Liviu Trăgea PSD

    AROMATA si gustoasă, păcat ca ii voi duce lipsă in penitenciarul Rahova, însă după depășirea pedepsei voi reveni si voi comanda iar cafea de specialitate proaspăt prăjită

  2. 5 out of 5

    Maria Popescu

    Trecere în revistă a anului Cafea Proaspat Prajita Ethiopia Yirgacheffe
    ★ ★ ★ ★ ★

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *